Friday, 16 February 2018

Takut gemuk bila menyambut perayaan? Lihat sini jalan penyelesaiannya.

Gong Xi, Gong Xi, Gong Xi Fa Cai

Hari ini mommy meraikan Tahun Baru Cina di rumah mentua mommy. Bestnya.
Puas makan. Tapi...... Makanan semuanya berdaging.

Lemak memanggil. Hahaha.

Tapi mommy tak risau, nanti sebelum tidur telan lecithin dan herblax. Confirm keluar semua lemak-lemak berlebihan.

So sini mommy nak share sikit macam mana nak meraikan perayaan tanpa memikirkan kegemukkan. Hihihi.

First,
Makan ikut keperluan perut. Boleh ambil semua lauk tapi pastikan dalam kuantiti yang perut boleh terima. Dengan cara ni boleh lah kamu merasa semua makanan tanpa segan silu. Hahaha. Dan ingat, jangan membazir. Beringatlah makanan yang anda buang itu boleh mengisi perut orang lain yang kelaparan.

Second,
Minum banyak air masak, kalau tiada mineral cup pun boleh. Memang sedap tengok air colourful tapi ingat.... Gula dalam minuman tu boleh buat selera anda semakin besar. So ingat-ingat la yaa.

Third,
Sebelum tidur makan suplemen yang bantu untuk elakkan lemak-lemak berkekalan dalam tubuh. Mommy makan herblax shaklee dan lecithin jer. Esok pagi confirm berkeluaran semua sisa yang tak diperlukan oleh tubuh.

Okay rasanya itu sahaja dari mommy. Selamat menyambut Tahun Baru Cina kepada warga cina. Semoga Tahun Baru ini membawa keberkatan yang melimpah ruah buat kita semua.

Luv,
Mommy Olundus
Dionz Goh

7 comments:

  1. Nah saya pun mac ini juga . Kalau banyak makan mesti telan Herblax sebelum tidur baru esok lancar pembuangan .

    ReplyDelete
  2. Supplemen sblm tdr tu penting!👍🏻

    ReplyDelete
  3. Wajib makan herblax kalau saya makan banyak sehari hehe

    ReplyDelete
  4. Senang seja bah mau kawal berat badan masa perayaan 😍

    ReplyDelete
  5. Tips yang ringkas dan padat 😍 thanks!

    ReplyDelete

10 Petua Kecantikkan Dan Kesihatan

Ramai orang nak kelihatan cantik tapi kesihatan tak jaga. Begitu juga disebaliknya. Sedangkan kecantikkan dan kesihatan itu merupakan saling...