Monday, 29 January 2018

Vitamin C untuk kecantikkan, betul kah?

Hai....

Mommy nak kongsi tentang vitamin C untuk kecantikkan.

Banyak penjual di luar sana yang claimed bahawa untuk jadi cantik, skin care adalah keutamaan. Is it true?

Pada mommy, tidak. Kenapa? Jika kita lihat zaman nenek moyang kita dahulu, skin care itu tidak wujud. Tapi bagaimana mereka kekal kelihatan cantik malah awet muda lagi? Tubuh badan juga sihat. Why?

Kerana pemakanan mereka semuanya lengkap dengan nutrisi dan lebih banyak nutrisi yang membantu untuk trigger sel dalaman badan untuk lebih cantik dan sihat.

Mommy ada seorang kawan masa kat University dulu, dia bagi mommy tengok gambar nenek dan mak dia. Nenek dia ni berasal dari pedalaman sumatera indonesia, tinggal nun jauh di atas bukit dan jauh dari bandar. Mak dia macam biasa, kawin dengan orang bandar dan menetap kat bandar. Mommy tersalah teka yang nenek dia tu ialah Mak dia dan Mak dia tu adalah Nenek dia. Sentap juga Mommy masa tu takut kawan marah tapi dia gelak kat Mommy dan beritahu itu Nenek dan Mak dia. Mommy tanya mengapa itu boleh terjadi? Nenek kelihatan lagi muda daripada Mak dia? Jawapan dia mudah jak, sebab nenek dia tak makan makanan berminyak. Makanan semua collect dari hutan. Yela jauh dari bandar kan pastu atas bukit lagi. Mak dia jadi kelihatan lebih tua kerana semuanya dia telan. Jangan kata berminyak, manis-manis segala, McD, PizzaHut, KFC, Borenos...Semuanya masuk.. Masa tu baru lah Mommy tersedar bahawa pemakanan juga bantu untuk kelihatan muda dan cantik. Forget to mention Nenek dia putih gebu tanpa skin care dan bedak yaaa. Mak dia, errrr... No komen. Hehehe

Tapi......

Bagaimana pula mereka yang berada di bandar dan jauh daripada sayuran fresh dan sihat seperti yang ada kat dalam hutan tu? Kamu sanggup kah redah hutan semata-mata untuk dapatkan sayur supaya jadi cantik? Mommy jujur memang tak sanggup, yela dah la tinggal jauh dari hutan.

That is why mengapa Shaklee menciptakan Vitamin untuk mereka yang ingin melengkapkan nutrisi di dalam tubuh. Tahukah anda bahawa setiap kali kita masak sayur menggunakan minyak masak, nutrisi yang ada di dalam sayur itu sebenarnya berkurang. Oleh sebab itu lah mengapa kita perlukan vitamin untuk lengkapkan nutrisi dalam badan.

Salah satunya ialah vitamin c. Shaklee mengeluarkan produk vitamin c yang di kenali sebagai Sustained Released Vita C Plus.

Tahukah Anda?

Tubuh anda mampu melakukan pelbagai perkara, tetapi ia tidak dapat menghasilkan atau menyimpan vitamin C. Oleh itu, anda perlu sentiasa mengambil vitamin C untuk tubuh anda melalui pemakanan harian dan suplemen.

Sustained Release Vita C Plus Shaklee

Apa istimewanya Vitamin C Shaklee ini?

Sustained Release Vita C Plus adalah produk semula jadi yang diperolehi daripada ekstrak jagung yang sesuai untuk mereka yang mempunyai perut sensitif.
Ia mempunyai sistem pelepasan berperingkat yang melepaskan 500mg vitamin C dalam masa lima jam untuk meningkatkan penggunaan vitamin C dan mengurang pembaziran. Ini bersamaan dengan pengambilan satu setengah biji oren setiap jam selama lima jam.
Diperkayakan dengan 120mg bioflavonoid sitrus yang bertindak secara sinergi dengan vitamin C, untuk meningkatkan lagi keberkesanannya.

Lebih menarik tentang SR Vita C Plus...

1. Bantu menghasilkan kolagen di dalam badan.
2. Bantu kulit kelihatan lebih cantik dan sekata.
3. Sebotol penggunaan sehingga 6 bulan.
4. Bantu mempercepatkan penyembuhan luka.

Dan banyak lagi.....



Testimoni Sustained Released Vita C Plus Shaklee.



Mommy nak share muka mommy dulu la. Muka sewaktu konsisten dengan SR Vita C Plus dan waktu tidak konsisten. Tak konsisten sebab asyik terlupa nak makan. Pasni insaf, Mommy nak kulit wajah yang halus mulus seperti dahulu. Hehehe. Skin care sama barangan makeup sama. Nampak tak? Cover bedak pun tetap tak cantik kan. Geram mommy. Hahaha.

So nasihat mommy, kecantikkan itu tidak kekal jika kita tidak menjaganya dengan baik. Tapi cara jaga bukan hanya dari luaran sahaja yaa, kita perlu jaga dari dalaman juga.

Sini mommy kongsikan video tentang apa lagi keistimewaan Vita C Plus ni dalam membantu penjagaan kulit Mommy.


So kalau anda berminat untuk dapatkan Sustained Released Vita C Plus Shaklee ni, boleh dapatkannya di sini.


Atau terus hubungi Mommy di link whatsapp Mommy; http://dionzgoh.wasap.my


Luv,
Mommy Olundus
Dionz Goh.

9 comments:

  1. Hebatnya vitamim c shaklee ni 😍 banyak manfaat

    ReplyDelete
  2. Kalau mau jadi cantik.. amalkan vitaC seja pun cukup sudah 😍

    ReplyDelete
  3. Betu ini. Vitamin c bantu kecutkan Jerawat cepat dan boleh buat mask 😍 vitamian 2 in 1

    ReplyDelete
  4. Halus kan muka! 😍 malu-malu jerawat muncul

    ReplyDelete
  5. vitamin c shaklee terbaik! Sy yakin dengan shaklee..

    ReplyDelete

10 Petua Kecantikkan Dan Kesihatan

Ramai orang nak kelihatan cantik tapi kesihatan tak jaga. Begitu juga disebaliknya. Sedangkan kecantikkan dan kesihatan itu merupakan saling...