Monday, 5 February 2018

Anak memilih makanan,nak buat apa? Mealshake boleh bantu.

Hallo...

Hari ini Mummy nak kongsikan dengan kamu tentang anak Mummy yang sangat memilih makanan. Dah tu bila makanan pun di pilih, anak Mummy pun mudah mengalami masalah sembelit. Bila anak Mummy merengek menangis meraung bila tak dapat berak, mulalah Mummy pun sakit kepala memikirkan apa yang patut di buat.

Tak sia-sia Mummy join member Shaklee, sebab dari Shaklee juga Mummy dapat info dan ilmu tentang salah satu produk Shaklee yang boleh membantu anak yang picky eater dan sekaligus nak cari jalan penyelesaian sembelit tu.


Mummy pun dapat tahu lah tentang Mealshake ini. Mealshake ini ialah salah satu sumber protein yang mempunyai vitamin dan mineral tambahan. Ia mengandungi asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan juga perlindungan.

MENGAPA MEALSHAKE?

1. Mengandungi nutrisi lengkap.

Mealshake Shaklee mengandungi 24 jenis vitamin. Ia juga mengandungi soya lecithin yang melarutkan lemak.

2. Bekalkan nutrien buat sel-sel

Seperti yang kita tahu protein ialah makanan buat sel-sel dalam tubuh. Mealshake ialah salah satu protein yang dihasilkan daripada soya tanpa laktosa di mana ianya membantu untuk pembentukan organ, sistem imunisasi dalam tubuh, dan juga bantu menghasilkan sel yang sihat untuk pertumbuhan.

3. Tumbesaran yang sihat

Mealshake Shaklee mengandungi asid folik, kalsium, magnesium, dan juga biotin untuk tumbesaran tulang. Sesuai untuk ibu hamil dan juga kanak-kanak.

Muka ada banyak happy bila minum Mealshake 😂

Suplemen kegemaran si Kakak Lexi

So jika anda ada anak yang picky eater, jangan risau. Mealshake kan hadooo. 😎


Luv,
Mummy Olundus
Dionz Goh

8 comments:

  1. Very recommended untuk anak2 yang ada sembelit!

    ReplyDelete
  2. Sesuai untuk budak yang ada masalah penghadaman juga 😊

    ReplyDelete
  3. Sesuai untuk kanak-kanak yang ada sembelit.

    ReplyDelete
  4. Sangat sesuai utk anak² yang memilih makan .

    ReplyDelete
  5. Anak yg sihat bah c lexi. Minum mealshake pulaaa...

    ReplyDelete

10 Petua Kecantikkan Dan Kesihatan

Ramai orang nak kelihatan cantik tapi kesihatan tak jaga. Begitu juga disebaliknya. Sedangkan kecantikkan dan kesihatan itu merupakan saling...